Carnaval 2024

Carnaval 2024

Het zit er dan toch echt op: Carnaval 2024. We kijken terug op een prachtig seizoen. We hebben genoten van een fantastisch weekend. Op vrijdag begonnen we met het 50+ bal. Het was een drukte van jewelste in de Krikkelstal, waar buiten de benen werd genoten van verschillende acts met lach, zang en dans. Een uiterst gezellige avond voor de 50+’ers uit Heikrikkeldurrup.

Zaterdagochtend hebben prins Ruud, prinses Carolien en het adjudantenpaar John en Ilse, samen met jeugdprins Jamie en adjudant Mika, de sleutel van Heikrikkeldurrup in ontvangst genomen. Nu was Heikrikkeldurrup officieel onder hun hoede. De jeugd heeft zich vervolgens voorbereid op de jeugdoptocht in Veghel. Samen met de kinderen van groep acht hebben ze genoten van de parade in Kuussegat. Prins Ruud bracht een bezoek aan de zieken in van Harenstaete.

Om 19.00 uur was het tijd voor de carnavalsviering in de kerk. Na de kerkdienst werd de avond voortgezet in de Krikkelstal bij het zaterdagavondbal. Met een fantastische band werd er volop gefeest. Tussen de dansen door deelde de prins verschillende prijzen uit voor het best verklede individu, duo en groep.

Zondag was de dag van de “grote” optocht in Kuussegat. Met de bus ging de groep on tour, waar muziek, gekoelde drankjes en een tent klaarstonden voor de Heikrikkels die mee waren. De optocht was weer schitterend. De prins en prinses bezochten daarna Kleijngeld, waar de Krikkelblaozers samen met andere kapellen voor een gezellige avond zorgden. Maar dat was voor hen niet genoeg; daarna was er nog een afzakkertje bij de Piereslikkers om in het thema van DOE MAR DUR te blijven.

Maandagochtend ging de reis per bus naar Schorsbosch voor de receptie van Prins Maikel. Na een kort bezoek keerden we terug naar d’n Brouwer voor het kindermatinee in Heikrikkeldurrup. Veel kinderen hadden een prachtige kleurplaat ingeleverd. De prins maakte de winnaars van de mooiste creaties bekend. ’s Avonds werden de kelen gesmeerd tijdens de biercantus. De tafels waren goed gevuld en er werd fanatiek gezongen en gedronken. Onder luid gezang bleef het nog lang gezellig in de Krikkelstal.

En toen was alweer de laatste dag aangebroken. Dinsdag stond in het teken van Finaal Theatraal. Het was prachtig weer en de deelnemers hebben enorm hun best gedaan; we hebben daar enorm van genoten. De optocht ging van buiten naar binnen. Helaas kwam aan deze gezellige middag een einde en werd het tijd om het carnavalsseizoen af te sluiten. Dat betekende de Heikrikkel aansteken. Na een woordje van de prins werd de Krikkel in brand gestoken en met vuurwerk op de achtergrond werd het een feestelijk einde van Carnaval 2024.

Heikrikkels en Heikrikkelinnekes bedankt voor weer een fantastisch carnaval!