Commissies

Magazijn commissie
De magazijn commissie zorgt ervoor dat de materialen van de Heikrikkels netjes worden opgeslagen en weer op tijd in de gymzaal zijn om deze om te bouwen tot Krikkelstal. Zij zorgen er voor dat alle leden die mee opbouwen nergens op mispakken. 


Bonte avond commissie
De Bonte Avond Commissie regelt alles rondom de 3 bonte avonden die plaatsvinden in de week na de onthulling. Zo regelen ze de artiesten, bekijken ze de vorderingen, organiseren de generale repetitie en zorgen ze dat geluid, licht en zaal aan alle verwachtingen voldoen.


Bonte middag commissie
De Bonte Middag Commissie (BMC) houdt zich bezig met het organiseren van deze middag speciaal voor de jeugd, voorafgaand aan de prinsonthulling op zaterdagavond vindt ‘s middags de Bonte Middag plaats waaraan alle kinderen uit Krikkeldurrup die op de basisschool zitten mee mogen doen, traditioneel doet elke groep van de Maria ter Heide school mee maar ook kan men genieten van individuele optredens van kinderen uit Mariaheide. Elk jaar verzint de BMC een thema waaromheen de optredens plaats vinden, het podium is aangekleed op basis van het thema en alle kinderen komen verkleed naar de Krikkelstal samen met hun ouders. De BMC zet zich in om dit alles in goede banen te leiden.


Jeugdcommissie

Samen met de kinderen uit groep 6,7 en 8 van de Maria ter Heide School, en natuurlijk alle andere kinderen uit Mariaheide, willen wij er elk jaar een knalfeest van maken vanaf de Bonte middag tot en met het afscheid op de Bonte middag het jaar erop. In september beginnen wij met de eerste vergaderingen en laatste vergadering hebben wij in mei met natuurlijk als hoogtepunt de Bonte middag, de Jeugdrecepties, de optochten en de carnavalsdagen. 


50+ commissie
De 50+ commissie regelt deze vrijdagavond met carnaval voor de ouderen uit Heikrikkeldurrup.
Ze regelen de buuts, cabaretgroepen, zorgen voor een mooi aangeklede zaal en lekkere hapjes zodat de jeugd van toen kan genieten van een schitterende avond. 


Mis commissie

Traditiegetrouw wordt er ieder jaar een woord- en communieviering gehouden in de kerk. Deze dienst wordt door leden van de Heikrikkels voorgegaan en door de commissie wordt de dienst samengesteld. De muzikale omlijsting wordt door de Krikkelblaozers verzorgd. 

 
Zaterdagavond commissie
Op zaterdagavond wordt er een groot carnavalsfeest georganiseerd voor iedereen. Diverse Dj’s zullen het feestje mee verzorgen.


Wagen commissie

De wagen commissie houdt zich bezig met alles wat de 2 wagens aangaat die we hebben voor de optocht. Vanaf het ontwerp, het zagen, lassen en schilderen tot aan het technisch onderhoud. En zeker dit jaar hebben ze het druk!! Na de nieuwe grote wagen is dit jaar de jeugd wagen toe aan een metamorfose. Met man en macht wordt er gewerkt om ook dit jaar weer prominent aanwezig te zijn in de Veghels jeugd- en grote optocht en natuurlijk ook in onze eigen optocht op carnavals dinsdag. We gaan zeker weer indruk maken!! 


Maandagavond commissie

Zij zorgen ervoor dat we op de maandagavond een supertof feestje kunnen vieren met een leuke activiteit voor iedereen.


Commissie finaal theatraal

Dit jaar een andere kijk op de optocht. De optocht wordt nieuw leven ingeblazen en eindigt dit jaar in de Krikkelstal. 


Kranten commissie

De krantencommissie zorgt elk jaar weer voor een prachtige, kleurrijke, informatieve en mooie carnavalskrant waarin we de activiteiten over het huidige seizoen kunnen lezen maar ook van het jaar daarvoor. De tijdsdruk waaronder zij werken is erg hoog omdat de krant altijd tijdens de jeugdreceptie verschijnt en dat is maar 1 week na de onthulling, receptie en Bonte Avonden en al deze activiteiten worden ook in de krikkelkrant opgenomen. 


Sponsorcommissie
Deze club houdt zich vooral bezig met de coördinatie voor het zoeken van adverteerders voor op de website, programmaboekje, in de krant en op de beamer tijdens carnavalsactiviteiten in de Krikkelstal. 


Foto commissie
De fotocommissie maakt en beheert de foto’s die gemaakt worden op alle evenementen van de Heikrikkels en buitendorpse activiteiten. 

Pr-commissie
De commissie zorgt er onder andere voor dat de presentatie van onze sponsoren er goed verzorgd uitziet op de beamer.  De PR houdt zich ook bezig met de versierselen in en om de Krikkelstal. Te denken aan de doeken op de wandrekken en de vlaggen in de Pastoor van Haarenstraat. En uiteraard de website en Social Media beheer.


Krikkelverbranding
De carnaval wordt officieel afgesloten met een krikkelverbranding. Ieder jaar wordt er weer gezorgd dat de ‘ Krikkel’ kan worden verbrand.  


Horeca
Waar gefeest wordt, moet ook worden gedronken en worden gegeten.
De horeca in de Krikkelstal wordt door de Heikrikkels zelf georganiseerd.


Zomerfestijn commissie

Deze commissie verzorgt een geweldig zomerfestijn/barbecue op de laatste zondag van de schoolvakantie zodat iedereen onder het genot van een hap(je) en een drankje gezellig kan bij bijbuurten. De gehele carnavalsclub, commissieleden en Krikkelblaozers worden uitgenodigd op een gezellig aangeklede toplocatie waar de commissie zelfs bijna altijd goed weer kan regelen!!! Een middag met lekker eten, genoeg te drinken, volop vertier voor de kinderen en een hoop klets, prima verzorgt door de zomerfestijncommissie.