11/11 Bal 2018

[Best_Wordpress_Gallery id=”98″ gal_title=”11-11 bal 2018″]

 

Op zaterdag 10-11-2018 stond de jaarlijkse aftrap van het nieuwe carnavals seizoen op het programma. Hieraan vooraf stond de receptie van het 55 jarig bestaan van de Uilen uit Empeldonk gepland, waar me met een flinke delegatie naartoe zijn geweest.

 

Vanaf ongeveer 20.30 uur opende onze nieuwbakken voorzitter Dirk van den Tillaar de avond met als eerste een bestuurswisseling. De voorzitters hamer gaat van Dirk naar Dirk en hierdoor heeft het bestuur in de persoon van Carla van de Wielen een nieuwe secretaris gevonden. Dirk bedankt en Carla veel succes bij het bestuur!

 

Dan is het hoog tijd om Marijn en Sheila af te laten vloeien bij de Raad van Elf, hun tijd zat erop. Zij werden zoals altijd weer op ludieke wijze afgevoerd en hierdoor komt er ruimte vrij voor andere: uit de constructie van de uitvinden kwamen 2 nieuwe leden, Joeri van Zoggel en Milan van Hees. Beide heren kei veel plezier bij de Heikrikkels!

 

Het volgende punt is wederom een afscheid; Peter en Jeanne hebben besloten om hun klompen aan de wilgen te hangen (wat Peter absoluut niet erg zal vinden..) en ook Martijn en Femke zien af van verdere activiteiten binnen de Hoge Raad. Ook zij krijgen allemaal lovende woorden (vooral de dames) en bedankjes en worden ontdaan van hun Hoge Raads kledij.

 

Ook onze kapel heeft jaarlijks een punt in het officiële gedeelte. Dit jaar nemen de Krikkelbloazers na 24 jaar afscheid van Freek van Helvoirt, Freek bedankt voor alles! Maar waar iemand stopt, komt er meestal ook een plekje vrij voor iemand anders en die iemand anders is niemand minder dan Kristel de Wit. Kristel heel veel plezier bij onze hofkapel!

 

Dan het bijna belangrijkste punt zijn de jubilarissen:

11 jaar, Martijn en Sheila en Martijn en Femke. Nog wat woorden, speldjes en iets lekkers en zij kunnen er weer 11 jaar tegen.

22 jaar, Frans en Yvonne en Mark en Lucy. Frans en Yvonne waren helaas verhinderd en zullen op een ander moment gehuldigd worden. Mark en Lucy zijn er wel en zij worden bedankt voor bewezen diensten en krijgen uit handen van onze prins en prinses hun verdiende speldjes, iets te snoepen mee en ook hen zien we graag over 11 jaar terug.

33 jaar,  zijn dit jaar Peter en Tiny Brouwers, ook dit jaar weer onze gastheer en dame tijdens het 11-11 bal. Ook zij krijgen lovende woorden, het bijbehorende speldje en wat lekkers mee.

55 jaar, Gerard en Fien van Asseldonk. Ook zij zijn helaas wegens omstandigheden verhinderd, maar zullen hun zeer verdiende onderscheidingen op een ander geschikt moment ontvangen.

 

Dan als laatste wordt het hoog tijd om Martijn en Femke, Peter en Jeanne en Marijn en Sheila toe te laten tot de Opperkrikkels. Na het bespreken van hun sollicitatie brief en het jaarlijkse spelleke, werden zij uiteindelijk toegelaten tot de Oppers.

 

Daarna speelde de Krikkelbloazers nog een paar nummers en werd de avond muzikaal overgenomen door onze huis DJ, Leo van den Boom.

 

Later op de avond was er weer de lekkere vette hap van Heis Frituurke en de alcoholische versnaperingen werden zoals altijd weer verzorgd door d’n Brouwer!

 

Het was weer een zeer geslaagde aftrap van een nieuwe Carnaval in Heikrikkeldurrup. Dat gaat ongetwijfeld weer helemaal goedkomen!

 

We sluiten weer af met het motto van prins Mathijs en prinses Daisy:

WE GOAN BROKKE MAKEN!!